Januar 31

Omladinski centar CK13 i LUGoNS laboratorija organizuju Linux Install Day u Novom Sadu 31. januara 2009. godine, od 11h do 17h u Crnoj Kući 13 (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici GNU/Linux operativnih sistema će imati priliku da kroz druženje i obezbeđenu stručnu pomoć instaliraju neki od mnogobrojnih GNU/Linux distribucija. Ulaz je besplatan!

 Kako organizatori kažu, ciljevi ovakvih skupova su:

  • Podizanje svesti o infomatičkoj kulturi,
  • Promovisanje, širienje i rad sa FLOSS-om (Free/Libre and Open Source Software),
  • Širenje svesti i znanja o GNU/Linux-u, i time jačanje zajednice,
  • Razmena ideje i rešenja problema vezanih za GNU/Linux.
Ukoliko ste apsolutni početnik, organizatori će Vam instalirati željenu distribuciju Linuxa, a usput ćete dobiti i potrebne instalacione diskove. Za one koji su se upustili u Linux avanturu pa negde zapeli – ovo je odlična prilika da Vam stručna ekipa pomogne oko problema i koliko je u njihovoj moći podesi Vaš GNU/Linux operativni sistem.

Šta poneti?

Prvo, poneti dobru volju i strpljenje i to pod obavezno! Pošto je LUGoNS članova relativno malo, ne može se garantovati da će Vaša mašina biti sređena prva. Tehničih zahteva imama samo nekoliko: kućište i monitor sa ili čistim diskom ili praznom, neformatiranom particijom od barem 6GB. Znači, potrebno je poneti MONITOR, KUĆIŠTE I SVE KABLOVE (sa mišem i tastaturom)!!!

Šta očekivati?

Operabilan Linux i razumnu količinu podrške. Šta se pod ovim podrazumeva? Prvo, da će Vaš Linux moći da se podigne, da ćete Vi moći da radite u njemu u svim aplikacijama koje će Vam biti instalirane i da ćete moći da, ako poželite, dodate programe po Vašem izboru sa medijuma koje dobijete na licu mesta.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , ,